HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

HR Trends 2014

HR heeft heel wat te bewijzen komend jaar. Wat staat u te wachten op het gebied van talentmanagement, crisis, krapte en een toenemende verwachting van HR-analytics?

 

 

“Als belangrijke trend voor 2014 blijft het ontwikkelen van talent een grote uitdaging”, zegt Lucas van Wees, lid van het hoofdbestuur van de NVP. “In het onderzoek HR Trends 2013-2014 blijft dit thema hoog scoren tezamen met strategische personeelsplanning en invoering van de werkkostenregeling.”

 

 

 

Het onderzoek naar de trends in 2013 en 2014 is uitgevoerd door Berenschot en Performa en gehouden onder meer dan duizend interne en externe HR- en salarisprofessionals in Nederland. Uit het zojuist verschenen Europese rapport Creating people advantage 2013 waarin de resultaten staan van onderzoek onder meer dan 2300 professionals in 34 landen, blijkt dat deze trend internationaal is. Van Wees: “In vrijwel alle landen staat het ontwikkelen van talent en leiderschap bovenaan, gevolgd door HR-analytics, strategische personeelsplanning en rapportage. In Nederland staat HR-analytics zelfs bovenaan, en talentontwikkeling en leiderschap op de tweede plaats.”
Van Wees noemt het interessant dat de BCG stelt dat er voor beide topics veel vraag naar ontwikkeling is, maar dat de opbrengst van deze investeringen niet altijd bekend of duidelijk is.

 

HR steeds meer in de uitvoerende rol
Hoe belangrijk HR-analytics en talentontwikkeling ook mag worden gevonden in organisaties, het levert HR nauwelijks meer achting op in de top, zo blijkt uit HR Trends 2013-2014. HR-professionals bevinden zich steeds meer in een uitvoerende rol. Alle discussies over de rol als strategische businesspartner ten spijt zijn de uitvoerende, administratieve en registrerende werkzaamheden toegenomen van 20 naar 34 procent. Kan HR zijn rol wel pakken als wanneer er een duidelijk belang is om de expertise van HR te benutten?
Lees meer over deze HR Trend: Uitvoerende rol

 

Groeiend belang van leiderschapsontwikkeling voor HR
Opleiding en ontwikkeling van zowel werknemers als leidinggevenden blijven onverminderd belangrijk in de ogen van HRM’ers, niet alleen in Nederland, maar ook in de ons omringende landen. Duitse HRM’ers vinden de leiderschaps- en managementkwaliteiten – of liever gezegd het gebrek daaraan – van de eigen leidinggevenden het grootste probleem waar zij nu mee kampen.
Lees hoe ze dit oplossen: HR Trend Leiderschapsontwikkeling

 

Wanneer neemt HR Analytics serieus?
Uit de HRprOgression Survey 2013, uitgevoerd door het HRO Today Institute en Loudhouse, blijkt dat Europese HR-leiders er weinig vertrouwen in hebben dat hun organisaties de juiste mensen in huis hebben om de business te laten groeien. Sterker nog, ze weten niet wie of waar de belangrijkste werknemers zijn.
Lees deze gehele HR Trend: Wanneer neemt HR Analytics serieus?

 

E-HRM krijgt de aandacht van HR in 2014
Het efficiënt inrichten van HR bij organisaties krijgt meer en meer aandacht. E-HRM kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren, zegt CEO Cees van den Heijkant van e-HRM-softwareleverancier Raet.
“Momenteel zien wij dat bedrijven de eerste stappen gaan zetten naar de zogenaamde effectiviteit van HR. Hierbij staat centraal hoe de investeringen in HR bijdragen aan de productiviteit en kwaliteit van medewerkers, en daarmee aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Hierbij is het essentieel om de juiste beslissingen te nemen op basis van de juiste informatie. Organisaties die gebruik maken van een e-HRM-portal kunnen dit doen dankzij de toegang tot actuele brondata waaraan medewerkers zelf een belangrijke bijdrage leveren.”
Lees hoe bedrijven hun e-HRM in 2014 inrichten

 

HR Trends 2014: Altijd en overal alle kennis paraat
HR Trends 2014: Wanneer neemt HR analytics serieus?
HR Trends 2014: HR steeds meer in uitvoerende rol
HR Trends 2014: Complete openheid over kunde personeel

 

 

Bron: PW De Gids

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven