HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Hoe hoog zijn de heffingskortingen in 2017?

De heffingskortingen zitten voor 2017 in de lift. De maximale algemene heffingskorting gaat omhoog, de eerder aangekondigde verhoging van de maximale arbeidskorting wordt beperkt en de ouderenkorting stijgt.

 

In het Belastingplan 2017 zijn de tarieven bekendgemaakt die naar verwachting in 2017 voor de heffingskortingen gaan gelden. Iedere werknemer die in loondienst werkt, heeft bij één werkgever recht op toepassing van de loonheffingskorting.

 

Loonheffingskorting is de verzamelnaam voor alle kortingen op de loonbelasting/premie volksverzekeringen. Hieronder vallen de algemene heffingskorting, de arbeidskorting, de ouderenkorting, de alleenstaande-ouderenkorting, de jonggehandicaptenkorting, de levensloopverlofkorting en (in 2017 voor het laatste jaar) de werkbonus.

 

Tarieven heffingskorting 2017

Voor 2017 is alleen het bedrag voor de levensloopverlofkorting nog niet bekend. De werkbonus blijft onveranderd ten opzichte van 2016. Voor 2016 en 2017 zijn de bedragen en percentages van de heffingskortingen waarschijnlijk als volgt:

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven