HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Handhaving DBA uitgesteld, geen ZZP-boete tot januari 2018

Werkgevers en zzp’ers kunnen opgelucht ademhalen: staatssecretaris Wiebes van Sociale Zaken heeft aangekondigd dat de fiscus de wet DBA niet gaat handhaven. Boetes blijven uit.

 

De invoering van de wet DBA veroorzaakt op dit moment veel onduidelijkheden en problemen. De Belastingdienst keurt contracten(modelovereenkomsten) af en de verwerking loopt ook nog eens erg traag. Opdrachtgevers zijn huiverig voor de contracten en hun gevolgen.

 

 

De Wet DBA is bedoeld om schijnconstructies tegen te gaan waarmee mensen als ZZP’er werken, terwijl zij volgens de normen eigenlijk in loondienst zijn. Maar opdrachtgevers en ZZP'ers ondervinden veel gedoe met de nieuwe wet.

 

Arbeidsrecht herijken en WWZ aanpassen

Het kabinet gaat nu onderzoeken of het arbeidsrecht herijkt moet worden om beter aan te sluiten op de huidige werkpraktijk. De bedoeling is om voorstellen klaar te hebben voor een volgend regeerakkoord.

 

Verder is het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid bereid om met verschillende sectoren te praten over aanpassingen in de Wet werk en zekerheid via cao’s of ministeriele regelingen.

 

Belastingdienst gaat voorlichten, niet handhaven

De Belastingdienst blijft ondertussen opdrachtnemers en opdrachtgevers informeren over de wet DBA en de nieuwe werkwijze. Dat kan zelfs zo ver gaan dat Belastingdienstambtenaren ‘een coachende rol vervullen’ op de werkvloer.

 

De Belastingdienst handhaaft niet tot 1 januari 2018. ZZP’ers en opdrachtgevers krijgen in die periode dus geen boetes of naheffingen. Alleen echte kwaadwillenden ontsnappen de dans niet en zullen alsnog worden beboet. Kwaadwillend is de opdrachtgever of opdrachtnemer die opzettelijk een situatie van evidente schijnzelfstandigheid laat ontstaan of voortbestaan, omdat hij weet – of had kunnen weten – dat er feitelijk sprake is van een dienstbetrekking (en daarmee een oneigenlijk financieel voordeel behaalt en/of het speelveld op een oneerlijke manier aantast).

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven