HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Gezonde lifestyle zou in cao moeten staan 

Werknemers en werkgevers zouden in de cao's een bepaling moeten opnemen die eisen stelt aan de levensstijl van werknemers. Op die manier kun je mensen met zachte hand dwingen er een gezonde levensstijl op na te houden. Volgens de sociale partners is dat vooral aan de bedrijven zelf.    

 

Bewustwording moet actie worden

Dat bepleit voorzitter Paul Rosenmöller van het Convenant Gezond Gewicht nu bewustwording steeds meer op gang komt. “Die bewustwording moet uiteindelijk ook worden omgezet in actie”, zegt Rosenmöller. Hij zou graag zien dat de Stichting van de Arbeid, het landelijk overlegorgaan van de centrale organisaties van werkgevers en werknemers, dit gaat bepleiten. Volgens hem zou dat een stok achter de deur zijn, maar hij geeft daar wel gelijk bij aan dat zoiets gevoelig ligt. Het liefst zou Rosenmöller zien dat een gezonde levensstijl van werknemers onderdeel is van bedrijfsbeleid; dat het zonder cao-afspraken wordt geregeld. Levensstijlen verander je ook niet met een regel, stelt hij: ‘Het moet ook in iemand zelf zitten; dat hij of zij snapt dat het allerlei voordelen heeft als je een gezonde levenshouding hebt. Dat betekent natuurlijk niet dat je er een Spartaanse levensstijl op na moet houden. Je mag ook wel eens een frietje eten.’    

 

Vitaliteitsbeleid is maatwerk

De Stichting van de Arbeid zegt bij monde van Eddy Haket dat er in allerlei sectoren beleid wordt ontwikkeld om een gezonde levensstijl binnen bedrijven te bevorderen. ‘Maar het gaat hier om maatwerk; de ene baan is de andere niet. Daarom moeten bedrijven uiteindelijk zelf invulling geven aan dat vitaliteitsbeleid, dat overigens meer inhoudt dan alleen een gezonde levensstijl. Het gaat dan bijvoorbeeld ook om scholing’, aldus Haket.

 

Bron: ANP

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven