HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Fiets van de zaak gaat goed samen met WKR

De aankondiging van de definitieve invulling en invoering van de werkkostenregeling (WKR) heeft ook in de rijwielbranche heel wat stof doen opwaaien. De fiscale stimulering van de fiets van de zaak zou worden afgeschaft. Wat blijkt echter in de praktijk: werkgevers schaffen de fiscale fiets voor hun werknemers helemaal niet af.

 

Om te anticiperen op de invoering van de WKR heeft NFP Groep/Nationale Fiets Projecten enige jaren geleden een speciale dienst ontwikkeld voor het binnen de mogelijkheden van de WKR bestellen en beheren van secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de fiets van de zaak. Veel werkgevers, van mkb tot en met multinationals, zijn inmiddels overgestapt op de WKR en maken gebruik van deze dienst.

 

Fietsplan staat als een huis

Bob Dijksma, directeur van NFP Groep: “Het is heel opvallend. Maar nu, na twee jaar ervaring met bedrijven die al zijn overgestapt op de WKR, blijkt dat eigenlijk al deze bedrijven gewoon het fietsplan blijven aanbieden aan hun werknemers. Sterker nog, ongeveer de helft van de bedrijven neemt de oorspronkelijke voorwaarden over zoals die vanuit de fiscale fietsregeling werden gehanteerd. Maar de andere helft breidt de mogelijkheden van de fiets van de zaak zelfs nog uit door het bedrag van de fiets te verhogen, de aanschaf van de elektrische fiets te stimuleren en het gebruik van de fiets niet meer te beperken tot woon-werkverkeer.”

 

Werkkostenregeling: nu voorbereiden op omschakeling

Uitstellen kan niet meer. De definitieve ingangsdatum voor de werkkostenregeling is 1 januari 2015. Het doorvoeren van de werkkostenregeling zal een financiële impact hebben op uw organisatie. Zorg dat u helemaal up-to-date bent en in staat om de financiële impact in kaart te brengen. Wellicht is het voordelig om nog te sleutelen aan de arbeidsvoorwaarden. Wees er dus op tijd bij en gebruik de komende maanden om actie te ondernemen en goed voorbereid te zijn!

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven