HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Eén op acht jongeren is burned out

Jonge werknemers tussen 25 en 35 jaar hebben de meeste kans op een burn-out. Dat komt niet zozeer door het werk, maar door de combinatie van werk en privézaken. Die komen steeds vaker op elkaars terrein. Dat komt vooral door intensiever gebruik van moderne, mobiele communicatiemiddelen.

 

De stijging van het aantal werknemers met een burn-out, die al sinds 2007 gaande is, lijkt zich gestaag door te zetten. In 2012 ervoer ruim 1 op de 8 werknemers burn-outklachten volgens onderzoek van CBS en TNO. Onderzoeksbureau Leaufort, dat een zelftest voor burn-out ontwikkelde, ziet dat de test steeds vaker wordt gebruikt. Ook signaleert het bureau steeds intenser zoekgedrag op internet over het onderwerp.

 

Stijging onder jongeren

Opvallend is dat met name steeds meer jongeren tussen de 25 en 35 jaar aan het begin van hun carrière te maken krijgen met een burn-out. Dit bleek al uit onderzoek door TNO in juni dit jaar. In 2010 had deze groep relatief gezien nog weinig last van burn-out; 1 op de 10 jongeren in de leeftijdsgroep 25-35 jaar had ze toen. Inmiddels heeft 1 op de 8 jongeren last van klachten gerelateerd aan burn-out.

 

Hoe dat komt

De crisis speelt een belangrijke rol bij de toename van burn-out, volgens onder andere TNO en het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten. Momenteel heerst er veel baanonzekerheid en met name voor jongeren is het moeilijk om een vast contract te krijgen. Zij werken met veel tijdelijke contracten en moeten zich voortdurend bewijzen; dat levert onevenredig veel stress op.

 

Uit balans

Trendonderzoek van onderzoeksbureau SKB naar psychische vermoeidheid in april dit jaar liet zien dat er geen factoren in het werk zijn aan te wijzen die kunnen verklaren waarom er meer psychisch vermoeide werknemers in de jongste leeftijdsgroep zijn. Het onderzoek van Leaufort noemt de scheidslijn tussen werk en privé als mogelijke oorzaak. Die wordt steeds vager en de druk in het privéleven is met name bij jongeren flink toegenomen, waardoor zij het werk minder aan kunnen. Waarschijnlijk zijn internet, mobiele telefoon en social media hierbij belangrijke factoren, omdat men continu in contact staat met anderen. Daarnaast worden mensen overladen met grote hoeveelheden informatie en allerlei keuzemogelijkheden. Het kost veel energie om hieruit de juiste informatie te filteren en gefocust te blijven.

 

Top 5 van burn-out klachten

Uit data-analyse van de zelftest van Leaufort blijkt dat 87% van de respondenten relatief veel stress ervaart en zelfs 45% symptomen van zware overbelasting en burn-out vertoont. Uit onderzoek komt de volgende top-vijf van klachten die duiden op burn out:

 

1. Piekeren / Zich zorgen maken 85%

2. Sneller geïrriteerd raken 80%

3. Opgejaagd / Rusteloos gevoel 79%

4. Slechter concentratievermogen 78%

5. Lichamelijke klachten 75%

 

 

 

 

 

Voorkomen is beter
Gezien de hoge kosten die burn-out en langdurige stress met zich meebrengen, is preventie van groot belang. Het begeleiden van een werknemer die burn-out dreigt te raken, is meestal slechts zo'n 5% van de kosten van uitval door burn-out. Het in kaart brengen van risicofactoren, kan een belangrijke bijdrage leveren aan de preventie van burn-out; het geeft een werknemer en/of werkgever handvatten om gericht de oorzaken van spanningen aan te pakken.

 

 

(Bron: Persbericht Leaufort via Nieuwsbank, 19 september 2013)

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven