HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

DGA: Eerste drie jaar geen gebruikelijk loon

Vanaf 2017 hoeft een DGA (directeur-grootaandeelhouder) zichzelf gedurende de eerste drie jaar niet meer het gebruikelijk loon te betalen. Dit hebben minister Kamp van Economische Zaken en staatssecretaris Wiebes van Financiën bekend gemaakt.

 

Het gebruikelijk loon bedraagt nu nog minimaal € 44.000. Een DGA dient zichzelf vanaf 2017 echter wel minimaal het wettelijk minimumloon te betalen. Nu is het ook al mogelijk om een DGA minder dan het gebruikelijk loon te betalen. Hiervoor dient u wel toestemming van de Belastingdienst te krijgen.

 

Waarom de gebruikelijk loonregeling?

Waarom heeft de Belastingdienst de gebruikelijk loonregeling eigenlijk in het leven geroepen? Kortgezegd: zodat DGA’s geen loonheffingen ontduiken.

 

Als je een aanmerkelijk belang hebt in een BV, gaat de Belastingdienst ervan uit dat jouw werkzaamheden van een bepaald niveau zijn. Grote kans dat je een functie uitoefent waarvoor in het bedrijfsleven een relatief hoog salaris geldt. Over salarissen moet een bedrijf loonbelasting betalen. Hoe meer salaris, hoe meer loonbelasting er binnenkomt bij de Belastingdienst. De fiscus wil niet dat DGA’s zichzelf bewust een te laag salaris uitbetalen om loonheffing te ontduiken. Vandaar dat ze hebben vastgesteld wat het minimum salaris van een werknemer met een aanmerkelijk belang moet zijn. Want ook de Belastingdienst loopt liever geen inkomsten mis.

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven