HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

De 5 geheimen van de Beste Werkgevers

Aantrekkelijke werkgevers weten talentvolle werknemers aan te trekken én belangrijker, ze ook te behouden. Maar wat moet je nu precies doen om een goede werkgever te zijn?

 

Wat maakt een werkgever een goede werkgever?

 

De winnaars van de jaarlijkse Beste Werkgevers Award van Effectory en Intermediair delen hun geheimen.

 

 

 

 

1. ‘Dring het aantal onnodige managers terug’

Gooi de bureaucratie overboord, adviseert oprichter Jos de Blok van de Stichting Buurtzorg. Zoals een onnodige managerslaag. De zorgorganisatie werkt alleen nog met zelfsturende wijkteams, waarin verpleegkundigen zelf bepalen hoeveel tijd en zorg ze aan een cliënt besteden.“Onze mensen moeten zich met belangrijkere zaken bezighouden: hun dagelijkse werk. Er zit toch niemand te wachten op een leidinggevende?” Het werkt goed. Dat de organisatie maandelijkse groeit met 150 tot 200 nieuwe werknemers, daar merkt niemand in de wijkteams iets van.

 

2. ‘Wees persoonlijk betrokken bij je medewerkers’

Het geheim zit hem in bevlogen personeel, stellen de directeuren Fons Deen en Boudewijn Deen van de Deen supermarkten. Zij kennen nagenoeg iedereen die in hun supermarkten werkt en sturen hen zelfs een kaartje vanaf hun vakantieadres. “Door een stukje persoonlijke interesse te tonen in je medewerkers ontstaat er een grote mate van betrokkenheid in je team.” Dat is ook het geheim van het succes bij vanHaren Schoenen, dat ook werkt met bevlogen personeel. “Bijzondere prestaties en successen vieren we samen met onze medewerkers’, zegt directeur Krein Bons. ‘Het zit vaak in de kleine dingen: een telefoontje, taart of een leuke motiverende mail.”

 

3. ‘Zorg voor tevreden medewerkers’

Tevreden werknemers zorgen voor tevreden klanten, stelt directeur Bram de Jonge van ZLM Verzekeringen. “Zorg er dus voor dat ze tevreden zijn waar ze werken. Het kan heel simpel zijn: een prettige stoel, een goed beeldscherm, een gezonde lunch.” Ook is volgens De Jonge flexibiliteit in werkuren belangrijk. “Bij ZLM werken veel jonge ouders die soms voor een ziek kind moeten zorgen.”

 

4. ‘Zorg voor een stabiele werkomgeving’

Onderwijsinstelling De Rooi Pannen wordt door de werknemers als een hele goede werkgever gezien. Omdat deze weten waar ze aan toe zijn. “Hoe wij onderwijs geven is in al die jaren nooit veranderd: zo praktisch mogelijk, met grote betrokkenheid van de ouders en op een vrij strenge, gestructureerde manier. De jarenlange stabiliteit zorgt voor tevreden, betrokken en bevlogen medewerkers, meent Kees van Strien van het College van Bestuur. Ook financieel heerst er stabiliteit. “Onze leerkrachten vrezen nooit voor hun baan.”

 

5. ‘Laat je medewerkers doorontwikkelen’

Bij de Schiphol Group blijven mensen heel lang werken. Het bedrijf heeft een sterke aantrekkingskracht, maar ook zet het zich proactief om haar medewerkers te laten doorontwikkelen. Zoals een eigen budget voor duurzame inzetbaarheid. Ook de mobiliteit staat centraal. “Dat betekent: elke vijf à zeven jaar een nieuwe functie, een andere inhoud aan je baan geven, een nieuw project onder de arm nemen of een andere stap”, legt directeur HR Heleen Kuijten uit. “We willen ons als bedrijf blijven vernieuwen en daarom moeten de medewerkers dat ook doen.15 procent van onze mensen vond vorig jaar een andere baan binnen het bedrijf. Dat is goed voor vernieuwing en voor de productiviteit.”

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven