HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Compensatie transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid

Werkgevers krijgen compensatie als zij bij ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid een transitievergoeding moeten betalen. Dit heeft het kabinet op Prinsjesdag bekend gemaakt.

 

Het kabinet is van mening dat door het betalen van een transitievergoeding na langdurige arbeidsongeschiktheid de werkgever nog eens een keer op kosten wordt gejaagd.

 

Werkgevers krijgen compensatie wanneer zij bij ontslag wegens arbeidsongeschiktheid van een werknemer een transitievergoeding moeten betalen. Het kabinet is van mening dat door het betalen van een transitievergoeding na langdurige arbeidsongeschiktheid de werkgever nog eens een keer op kosten wordt gejaagd. Daarom wordt een compensatieregeling geïntroduceerd.

 

Werkgevers maken al veel kosten voor bijvoorbeeld re-integratie van een werknemer of vervanging van een zieke werknemer. Een wetsvoorstel inzake de compensatieregeling wordt voorbereid. Verwacht wordt dat de compensatieregeling per 1 januari 2018 is ingevoerd.

 

Grotere uitgaven compensatieregeling

Het kabinet verwacht per 2018 wel grotere uitgaven inzake de compensatieregeling. De wet wordt namelijk met terugwerkende kracht tot 1 juli 2015 ingevoerd. Het betekent dat de kosten nu al zullen oplopen.

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) zal de compensatieregeling uitvoeren. De financiering van deze regeling komt rechtstreeks uit het Awf (Algemeen Werkloosheidsfonds). Gezien de verhoging van de uitgaven, zal de premie Awf worden verhoogd. (Bron: Rijksbegroting SZW 2017).

 

Bron: PW de Gids

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven