HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Beeldschermwerk? 7 tips om oogklachten te voorkomen

Veel mensen zitten dagelijks urenlang naar een beeldscherm te turen. Dit vergroot de kans op oogklachten door vermoeidheid van de ogen.

 

Soms kunnen de oogklachten, zoals een branderig en prikkend gevoel, droge ogen of wazig zicht worden verholpen door het dragen van een beeldschermbril. Wie niet wil wachten tot het zover is en/of wil voorkomen dat beeldschermwerk tot klachten leidt, doet z’n voordeel met de volgende tips:

 

 

 

  1. Voor het louter werken achter een beeldscherm is een laag verlichtingsniveau het beste. Moeten er documenten worden ingevoerd? ‘Licht’ dan bij met een bureaulamp.
  2. Probeer lichtcontrasten (invallend zonlicht, felle verlichting) te beperken. je ogen moeten zich dan steed op een wisselende hoeveelheid licht instellen. Dat is zeer vermoeiend.
  3. Controleer of het beeldscherm op de juiste afstand staat (tussen vijftig en zeventig centimeter).
  4. Vermijd spiegeling in het scherm: zonwering, lichtbronnen afschermen, beeldscherm haaks op en liefst zover mogelijk van het raam af.
  5. Laat regelmatig je ogen testen als je een bril draagt of ouder bent dan 40 jaar.
  6. In het algemeen leest een scherm met donkere letters tegen een lichte achtergrond (vergelijkbaar met het lezen vanaf papier) het gemakkelijkst.
  7. Plaats het scherm recht voor je. Als je rechtop zit en recht voor je uitkijkt, moet de bovenrand van het scherm op kijkhoogte zijn.

 

Bron: Management Support

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven