HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

App: Verhoog de betrokkenheid onder werknemers

Bevlogen mensen vormen het hart van elke organisatie. Maar hoe zorg je er in deze tijd voor dat mensen bevlogen aan het werk zijn? Vroeger werd werk in fabrieken simpelweg gecontroleerd door een baas, maar we leven in andere tijden. Werk is complexer geworden, dienstverlening staat centraal, innovatie is essentieel en een nieuwe generatie is opgegroeid met totaal andere normen en waarden.

 

 

We gaan naar een nieuwe economie en een nieuwe manier van management waar geen plaats is voor opleggen en verplichten, maar waar het delen van informatie, ervaringen en kennis centraal staat. De opkomst van bedrijven als Uber, Wikipedia en Airbnb laat zien dat we in de nieuwe economie gebruik maken van de slimheid van sharing communities.

 

Sharing community is een nieuwe manier van interne communicatie, die past bij deze tijd en ervoor zorgt dat de slimheid en creativiteit van de totale community wordt benut. Het bedrijf van de toekomst is een sharing community waar medewerkers met elkaar delen.

 

Het Digitaal Hoofdkantoor is een digitaal platform waar werknemers gaan delen met elkaar. Ze kunnen berichten posten, elkaars berichten liken, elkaar taggen en op elkaar reageren. Alle werknemers hebben een persoonlijk profiel en van elkaar kunnen ze inzien waar gemeenschappelijke interesses liggen. Er is een mogelijkheid groepen aan te maken voor gezamenlijke initiatieven of hobby’s, je kunt collega’s volgen en vragen neerleggen bij de hele community.

 

Wanneer Het Digitale Hoofdkantoor succesvol is geïmplementeerd, wordt het platform zelfsturend en ontstaan er spontaan acties onder werknemers. Eerdere implementaties laten zien dat grote groepen werknemers gezamenlijk stoppen met roken, een inzamelingsactie op poten zetten, een week ruilen van baan, etc.

 

Voordelen van een sharing community:

- Hogere betrokkenheid onder werknemers

- Meer kennisdeling tussen werknemers

- Meer erkenning van collega’s

- Meer bevlogenheid in dagelijks werk

 

Geïnteresseerd?

Klik hier voor meer informatie.

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven