HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

App houdt nachtwerkers fris

Voor medewerkers die regelmatig nachtdiensten draaien is er nu de gratis nieuwe app ‘Goedenacht’. De app is oorspronkelijk ontwikkeld voor medewerkers van algemene ziekenhuizen en universitair medische centra. De app heeft tot doel om nachtwerkers te helpen hun dienst zo vitaal mogelijk door te komen.

 

De app bevat informatie, tips, recepten, concentratiespelletjes en de mogelijkheid om alerts in te stellen.

 

Bioritme

Nachtdiensten zijn een realiteit; in de zorg en ook in veel andere branches. Maar nachtdiensten ontregelen het natuurlijke bioritme van het lichaam en dat kan leiden tot specifieke gezondheidsklachten. Daarom bevat de app veel praktische informatie over werken in de nacht en tips voor een goede voeding. Die combinatie helpt de vermoeidheid bij nachtwerkers te verminderen en de kwaliteit van hun prestaties te verhogen.

 

Weetjes en tips

De app heeft vier onderdelen ‘Test jezelf’, ‘Wist je dat?’, ‘Survival kit’ en ‘Nachtdienst’. Elk onderdeel bevat weetjes, tips en hulpmiddelen voor nachtwerkers om vitaal en gezond te blijven. Zo reikt de ‘Survival kit’ informatie over voeding aan, met uitgekiende recepten in relatie tot tijdstippen waarop het goed is om te eten. Een alert geeft een signaal voor bijvoorbeeld het eten van het ‘midnight meal’. Na het beantwoorden van quizvragen volgt meteen feedback en een spelletje ‘test de alertheid’. De tips gaan over bijvoorbeeld roosteren, slapen en bewegen.

 

Wetenschappelijke inzichten

De nieuwe app is de opvolger van de Goedenacht-app van de StAZ van drie jaar terug. Professor dr. Joke Meijer van het Leids Universitair Medisch Centrum heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de nieuwe app. Zij is als neurofysiologe gespecialiseerd in de regelmechanismen van biologische ritmen. Haar praktische adviezen en tips op basis van wetenschappelijk inzichten maken de app extra bruikbaar voor werk in nachtdiensten.

 

De Goedenacht-app is geschikt voor de besturingssystemen iOS en Android en zijn te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven