HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Afschaffen contract voor onbepaalde tijd

Wat is de beste manier om wat meer economische groei te krijgen? Barbara Baarsma, directeur van SEO Economisch Onderzoek en bijzonder hoogleraar aan de UvA, heeft een suggestie: “arbeidscontracten voor onbepaalde tijd afschaffen en de looptijd voor iedereen maximeren op 5 of 10 jaar”.

 

 

 

Meer arbeidsproductiviteit en een hoger arbeidsaanbod zorgt voor economische groei, stelt Baarsma in het artikel. Arbeidsaanbod gaat volgens haar niet stijgen. Werkenden zijn ook maar weinig geneigd om zich te blijven scholen of om te kijken naar andere banen. En dus stelt Baarsma voor:

  

“Laten we arbeidscontracten voor onbepaalde tijd afschaffen en de looptijd voor iedereen maximeren op 5 of 10 jaar. Tegen de tijd dat het contract afloopt, worden werkenden gedwongen om de balans op te maken: vind ik deze baan nog leuk? Ben ik nog even productief als een paar jaar geleden? Welke vaardigheden mis ik? Ook de werkgever wordt bij les gehouden. Als het contract afloopt, vraagt deze zich af: ben ik nog wel aantrekkelijk genoeg als werkgever? Daag ik de werknemer nog wel genoeg uit? Biedt mijn bedrijf voldoende doorgroeimogelijkheden?”

 

 

Niet baanzekerheid maar werkzekerheid is het streven

 

Werkenden blijven zo aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt, denkt Baarsma. Baanzekerheid is niet langer het streven, wel werkzekerheid. Dit idee lost ook het probleem van de ongelijkheid op:

 

“De verdeling van vaste banen is ongelijk. Jongeren hebben minder vaak een vaste baan, ouderen juist vaak wel. Ouderen zitten, al dan niet gedwongen door gebrek aan banen, vast in hun baan. En steeds meer jongeren zijn aangewezen op een tijdelijke of uitzendbaan. Er is sprake van een sterke tweedeling van arbeidsmarktmobiliteit naar leeftijd. Ook is er een scheidslijn tussen hoog- en laagopgeleiden.”

 

De discussie over herverdeling is niet goed, zegt Baarsma. Economische groei wordt doorgaans afgeremd door herverdeling.

 

“Mensen willen best wat van hun welvaart afstaan aan anderen, zo lang ze er zelf ook maar op vooruit gaan. Zonder extra te verdelen koek, is men nu eenmaal minder ruimhartig als het gaat om herverdeling.”

 

Baarsma is overtuigd: het afschaffen van arbeidscontracten voor onbepaalde tijd stimuleert economische groei en beperkt ongewenste herverdeling van banen op de arbeidsmarkt.

 

Bron: NRC

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven