HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

Aanpak Jeugdwerkloosheid

Om de aansluiting tussen opleiding en werk te verbeteren, blijft het kabinet volgend jaar inzetten op de aanpak van jeugdwerkloosheid. Diverse maatregelen moeten jongeren aan een baan helpen.

 

De economie trekt aan, maar er zijn nog altijd jongeren onnodig werkloos. Voor hun toekomstperspectieven is het belangrijk dat zij zo snel mogelijk een baan vinden. Een mismatch tussen hun opleiding en het type werk op de arbeidsmarkt is hierbij een sta-in-de-weg. Het kabinet hoopt met een aantal maatregelen de situatie te verbeteren. De Aanpak Jeugdwerkloosheid – die in de afgelopen jaren werd ingezet – gaat dan ook door in 2017.

 

In vacature voorkeur uitspreken voor jongeren

Ook volgend jaar wil het kabinet zich richten op informatievoorziening over arbeidsmarktkansen en het gericht helpen van jongeren (uit achterstandswijken) met uitkering of zonder opleiding. Werkgevers zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van de Aanpak Jeugdwerkloosheid. Momenteel mogen zij in een vacature de voorkeur uitspreken voor een jongere van 18 tot 27 jaar. De werkgever moet dan wel expliciet aangeven dat de vacature onderdeel is van de Aanpak Jeugdwerkloosheid. Waarschijnlijk mogen werkgevers ook in 2017 dit onderscheid in vacatures blijven maken.

 

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven