HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

5 dingen die je NIET moet doen in 2015!

Uit het project Duurzame inzetbaarheid, dat wij in samenwerking met de Rabobank en de Avans Hogeschool hebben uitgevoerd, blijkt dat dit thema nog niet overal even prominent op de agenda staat. Belangrijk is het in ieder geval dat medewerkers, leidinggevenden en bestuurders een andere kijk op mens en werk ontwikkelen.

 

Wij hebben 5 tips voor u samengevat van wat u in ieder geval NIET moet doen:

 

 

  1. Duurzame inzetbaarheid zien als iets voor alleen oudere medewerkers.

Het verband tussen Duurzame Inzetbaarheid en mensen die in het derde deel van hun carrière zitten is flauwekul. Dan zijn we echt te laat. Het gaat ons allemaal aan. We moeten kijken naar wat de echte vraagstukken zijn, we weten inmiddels dat we moeten wisselen in ons werkzame leven, van functie, van baan, van vak zelfs. Je moet kijken wat de volgende stap is, wat past bij je; kortom wat is en blijft je employability.

 

2. Met gouden bergen mensen aan je organisatie binden.

Het is tijd om te stoppen met mensen aan ons te binden met ontslagvergoedingen, pensioenen en bepaalde privileges die je krijgt als je langer werkt, zoals extra vrije dagen, de zogeheten ouwelullendagen, of betere bescherming tegen ontslag als je langer werkt. Het zijn allemaal prikkels die mensen belemmeren in hun doorontwikkeling.

 

3. Je moet mensen niet meer willen binden.

We hebben de laatste jaren allemaal programma’s gezien van Binden en Boeien. Dat boeien is belangrijk, maar het binden kunnen we beter veranderen in verbinden.

 

4. Beoordelingscyclussen.

Het gesprek over hoe het met je gaat en wat je leuk vindt om te doen moet eigenlijk een gesprek van alle dagen zijn. Nu word je maar één keer per jaar beoordeeld.

 

5. Alleen maar zitten tijdens je werk.

Zittend werk is slecht, het wordt al het nieuwe roken genoemd. Hoe moeten we dat oplossen? Loop eens naar die collega voor overleg in plaats van e-mailen of bellen, ga eens naar buiten met je werkoverleg of bilaatje, even een stuk wandelen.

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven