HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

22 miljoen om werknemers vitaal en gezond te houden

Staatssecretaris Klijnsma van SZW stelt 22 miljoen euro beschikbaar voor projecten om werknemers gezonder en langer aan het werk te houden. De nieuwe ESF regeling start in oktober en biedt u de mogelijkheid uw mensen productief, gemotiveerd en gezond aan het werk te houden.

 

ESF-regeling

Met het stijgen van de pensioenleeftijd en de vergrijzende beroepsbevolking is duurzame inzetbaarheid een belangrijk thema voor uw personeelsbeleid. Nu én in de toekomst.

 

Wilt u werken aan de gezondheid en vitaliteit van uw menselijk kapitaal en gebruikmaken van de nieuwe ESF-subsidieregeling? Kom dan voor 1 oktober in actie, want op = op.

 

 

Waar kunt u subsidie voor aanvragen?

U kunt een aanvraag voor subsidie indienen voor projecten voor minimaal 40 werknemers, die gebaseerd zijn op een of meerdere van onderstaande thema’s of activiteiten:

  • Het uitvoeren van periodiek medisch onderzoek naar duurzame inzetbaarheid van werknemers (PMO), eventueel in combinatie met een RIE en/of leefstijlinterventies. Hiermee weet u waar de bedrijfsrisico’s schuilen en welke werknemers ‘at risk’ zijn. Als u dit weet kunt u tijdig ingrijpen en uw mensen inzetbaar houden, én u voldoet aan uw wettelijke verplichtingen.
  • Het maken van een bedrijfs- of organisatiescan, om bijvoorbeeld in kaart te brengen hoe weerbaar werknemers zijn, of waar uw werknemers stress van krijgen en waarvan juist energie. Eventueel aangevuld met workshops, zoals verzuimmanagement of werkdruk en stressmanagement voor leidinggevenden. 
  • Het bevorderen van gezond en veilig werken (verlichten fysieke belasting, bevorderen gezonde leefstijl, bevorderen arbeidsveiligheid).
  • Weet u waar de talenten van uw werknemers schuilen? En wat hun drijfveren zijn? Door de in- en externe mobiliteit van werknemers te stimuleren, blijven uw werknemers voor u aantrekkelijk. U kunt hiervoor bijvoorbeeld workshops of assessments inzetten. 

 

 

Vóór 1 oktober actie nodig

In totaal is € 22 miljoen beschikbaar voor projecten met een investering tussen de € 12.000 en 20.000. Dit totaalbudget wordt verdeeld tussen alle aanvragen op volgorde van binnenkomst. Wordt uw aanvraag goedgekeurd, dan krijgt u 50% van uw investering terug in de vorm van subsidie.

 

Heeft u interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op: info@hr5.nl.

 

Bron: ArboNed

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven