HR5 werknemers loket Loket.nl NMBRS
HR5 werkgevers loket Loket.nl NMBRS
HR5 Expertise centrum
HR5 verzuim loket Dotweb Cloud

HR5 Nieuws

Nieuws overzicht Nieuws archief

1 op 4 heeft stress door HNW

Medewerkers werken graag flexibel. Maar 1 op de 4 ervaart daardoor verhoogde werkdruk.

 

Veel medewerkers in Nederland bepalen tegenwoordig – deels – zelf waar en wanneer ze hun werk uitvoeren. Maar dat mag best een beetje meer: de helft van hen zou graag meer flexibiliteit krijgen van hun werkgever om flexibel te werken. 1 op de 4 is echter minder blij met Het Nieuwe Werken (>PW De Gids Vakbase): zij ervaren een verhoogde werkdruk door het tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Dat blijkt uit de Raet HR Benchmark 2014-2015 die TNS Nipo heeft uitgevoerd in opdracht van HR-cloud-leverancier Raet. TNS Nipo ondervroeg hiervoor bijna 1600 medewerkers, HR-managers en bestuurders uit verschillende branches.

 

 

Flex is populair

Flexibel werken blijkt populair. 56 procent van de ondervraagde werknemers wil zelf de werktijden kunnen bepalen en 58 procent wil primair afgerekend worden op de geleverde output.Tegelijkertijd heeft slechts 40 procent van alle medewerkers daadwerkelijk de mogelijkheid om flexibel te werken. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat het niet past in de aard van de werkzaamheden (35 procent) of dat de werkgever het niet toestaat (25 procent).

 

 

1 op 4 ervaart verhoogde werkdruk

Slechts 25 procent van de ondervraagde medewerkers ervaart dat flexibel werken zorgt voor een hogere werkdruk. De meeste medewerkers zijn namelijk ook buiten hun reguliere werktijden actief voor het werk. 42 procent van alle medewerkers geeft aan ook buiten werktijden op e-mails te reageren. Ook tijdens vakantie houdt een substantieel deel van de medewerkers de mail in de gaten: 29 procent. 14 procent reageert tijdens de vakantie op mails.

 

Bron: PW De Gids

Neem contact op of meld een klacht

Wij staan voor u klaar!

Uden: 088 - 5500 600 | Info@hr5.nl

Klacht melden

HR5 algemeen
HR5 Arbo & verzuimmanagement

Bel mij terug

Verstuur nummer

Stel een vraag

Verstuur vraag

Deel op:

Naar boven